Oversigt over kviklån i Danmark

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.
Listen over lån herover viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

Kviklånet er nok et af de mest kendte og populære hurtig lån på lånemarkedet i dag. Et kviklån er et mindre forbrugslån i kategorien hurtig lån, hvor du har mulighed for at låne et mindre beløb med en relativ kort løbetid. Samtidig er det både hurtigt og nemt at optage et kviklån. Du kan uden problemer ansøge online og få pengene udbetalt kort tid efter din ansøgning er blevet godkendt. Det er derfor et lån, der egner sig specielt godt, hvis et pludseligt behov for at låne penge hurtigt opstår, da det nemt kan bruges til at dække mindre og akutte behov såvel som opfylde mindre drømme.

Her får du den helt store guide til kviklån, så du kan få helt styr på hvad denne lånetype har at tilbyde. Guiden indeholder både information omkring fordele og ulemper ved et kviklån, muligheden for at optage et gratis kviklån, hvem der kan låne, hvor meget der kan lånes, hvordan man finder det billigste kviklån på det danske lånemarked, hvilken betydning den nye lovændring for kortfristede lån har for dig og meget mere.

Et kviklån er et hurtig lån

Hvis du overvejer at optage et kviklån, kan det være rart at vide, hvad et kviklån egentlig er. Kviklånet er et forbrugslån i kategorien hurtig lån, hvor du, som navnet angiver, kan låne penge hurtigt og nemt. Er du derfor på udkig efter et lån, du hurtigt kan optage, vil et kviklån være det perfekte valg. Både ansøgningsprocessen eller udbetalingen af lånet er hurtig med et kviklån, hvorfor det egner sig specielt godt til akutopståede behov. Dog skal du være opmærksom på, at kviklånet også er kendetegnet ved at have en ganske kort løbetid, hvilket gør at du helst skal være helt sikker på, at du kan tilbagebetale lånet hurtigt, inden du beslutter dig for at ansøge om et kviklån.

Fordele og ulemper ved et kviklån

Selvom det ved første øjekast kan virke som om, at der hovedsageligt er mange fordele ved at låne penge og få opfyldt din drøm, er det alligevel altid en god ide at se på både fordele og ulemper, inden du låner penge. Ved at se på fordele og ulemper ved et kviklån, kan du nemmere få et overblik over, hvad du kan få, men også hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger et kviklån. Herunder finder du derfor en liste over både fordele og ulemper ved et kviklån.

Fordele

  • Nemt og hurtigt at ansøge: ansøgningsprocessen for et kviklån er typisk både meget nem og hurtig at gennemføre. Det kræver derfor ikke den helt store indsats fra din side at optage et kviklån.

  • Hurtig udbetaling: alle kviklån kan som udgangspunkt blive udbetalt 48 timer efter ansøgningstidspunktet. Der går derfor ikke lang tid, før du kan få lånet udbetalt til din konto.

  • Mulighed for at låne gratis: mange låneudbydere har valgt at tilbyde muligheden for at optage et gratis kviklån med en kort løbetid, hvor du slipper for at betale renter og gebyrer. Man snakker derfor ofte om muligheden for at optage et rentefrit kviklån.

  • Ingen krav om sikkerhed: når du optager et kviklån skal du som hovedregel aldrig stille sikkerhed for lånet. Det er med til at gøre låneprocessen hurtig og nem både for dig og låneudbyderen.

  • Ingen krav til lånets formål: du har 100 % frihed til at bruge dit kviklån præcis, som du ønsker. Låneudbydere der udbyder kviklån er nemlig som regel ikke interesseret i at kende til lånets formål.

  • Underskriv med NemID: i dag skal langt de fleste lån underskrives elektronisk med NemID. Du kan også underskrive et kviklån med NemID, således at du slipper for at vente på at få tilsendt diverse dokumenter som skal underskrives og sendes retur, før du kan få udbetalt lånet.

  • Ansøg hvor som helst, når som helst: denne fordel gælder ikke udelukkende for kviklån, da det gælder for alle online lån; idet du kan ansøge via enten computer, tablet eller smartphone, har du friheden til at ansøge døgnet rundt og totalt uafhængigt af, hvor end du befinder dig.

Ulemper

  • Dyrt lån: desværre er kviklånet blandt de dyrere lån på markedet, hvilket hænger sammen med, at der ikke er krav til sikkerhed, og at lånet skal udbetales så hurtigt. Derfor er du nødt til at overveje, om fordelene ved et kviklån opvejer denne ulempe.

  • Kort løbetid: kviklånet er kendetegnet ved at have kort løbetid, hvorfor du skal være indstillet på at kunne tilbagebetale lånet ganske kort tid efter du har optaget det. Nogle kviklån har nemlig en løbetid på mellem 14 og 30 dage. Dette kan gøre det sværere at tilbagebetale lånet rettidigt. Vær derfor sikker på, at du nemt kan tilbagebetale kviklånet, inden du optager det.

  • Lånebeløbet er begrænset: i forlængelse af at kviklån som regel har en meget kort løbetid, kan du ligeledes kun låne et begrænset beløb. Har du brug for et større lån, er det derfor bedre at vælge et andet alternativ.

  • Risiko for RKI: idet der er så kort løbetid i forbindelse med et kviklån, kan det være svært at tilbagebetale lånet rettidigt, hvis man ikke har tænkt sig grundigt om inden man optog det. Derfor er der også øget risiko for at ende med at blive registreret som dårlig betaler i RKI.

  • Ny lovændring sætter begrænsninger: den nye lovændring som blev vedtaget i januar 2017 har medført, at alle hurtig lån med en løbetid på under tre måneder skal have en betænkningspause på 48 timer. Du kan altså ikke få udbetalt dit kortfristede kviklån samme dag, som du har ansøgt om det. Alligevel er kviklånet et af de hurtigste online lån på det danske marked.

Kviklån eller quicklån? Kært barn har mange navne

Kært barn har mange navne. Dette gælder også for kviklånet. Hvis du er på udkig efter et kviklån, har du måske opdaget, at der både findes noget kaldet kviklån og noget kaldet quicklån. Men hvad er forskellen egentlig? Den hurtige forklaring er, at der faktisk ikke er nogen forskel udover selve stavemåden. Så selvom det virker forvirrende med to stavemåder, skal du altså blot se bort fra dette, da der er tale om præcis den samme type lån.

I dag består lånemarkedet af mange lån, der enten minder meget om hinanden eller rent faktisk er ens. Hvis du derfor er interesseret i et kviklån, kan du sagtens gå efter andre lån i kategorien hurtig lån såsom SMS lån eller mikrolån, da disse lånetyper langt hen ad vejen er magen til et kviklån. Du får altså det samme lån bare med en anden titel. Så se blot bort fra stavemåden og find det kviklån, der passer bedst til dig og dine behov.

Opfyld mindre drømme med et kviklån

Som udgangspunkt har de fleste kviklån et forholdsvis begrænset lånebeløb, hvorfor det er det perfekte lån til at opfylde mindre drømme og behov. Det varierer dog meget fra låneudbyder til låneudbyder, hvorfor du i bund og grund har mulighed for at låne typisk mellem 500 kr. og 400.000 kr. afhængigt af den enkelte låneudbyder. Idet kviklån netop er en form for hurtig lån, hvor løbetiden som regel er ganske kort, vil du nok oftest støde på udbydere der tilbyder kviklån på eksempelvis max. 15.000 kr., men der er altså også undtagelser, hvor låneudbydere tilbyder en del større kviklån.

Den begrænsede løbetid på de fleste kviklån er også med til at gøre denne lånetype perfekt til at dække mindre og ofte akutte behov, da du skal være i stand til at tilbagebetale lånet inden for meget kort tid. Et kviklån er altså for dig, der står og mangler et mindre beløb til at få opfyldt mindre drømme med det samme. Er du interesseret i at låne et større beløb, og er du ikke i stand til at finde et kviklån der kan dække dine behov, så kan du alternativt overveje en anden type forbrugslån, hvor der er længere løbetid og mulighed for at låne større beløber.

Ingen krav til sikkerhed eller formål med et kviklån

Når du optager et kviklån vil låneudbyderen oftest aldrig være interesseret i at kende til lånets formål. På den måde er der sådan set ingen grænser for, hvad du kan bruge et kviklån til. Modsat mange banklån, billån, boliglån m.m. har du altså frit valg, når det kommer til lånets formål, hvilket giver stor frihed og fleksibilitet for dig som låntager. Uanset om du står og mangler et nyt TV, computer eller smartphone, har brug for at dække et par regninger, mangler lidt ekstra penge til mad og andre indkøb sidste på måneden eller køb af julegaver eller fødselsdagsgaver osv., så kan du altså bruge kviklånet frit.

Der vil som udgangspunkt ikke være krav til sikkerhed, når du optager et kviklån. Du slipper derfor for en masse besvær, som du eksempelvis kan opleve i forbindelse med et banklån, hvis du vælger et kviklån. De fleste låneudbydere har fravalgt kravet om sikkerhed, da det er med til at gøre låneprocessen hurtigere og mere overskuelig – både for dem og for dig som låntager. Du skal heller ikke kunne forklare, hvad lånet skal bruges til. Låneudbyderne er nemlig som hovedregel ikke interesseret i at vide, hvad formålet med lånet er. Du har altså stor frihed til at bruge dit lån, som du vil.

Kreditvurderinger afgør dine muligheder for et kviklån

I dag er det svært at finde en online låneudbyder, der ikke foretager en kreditvurdering i forbindelse med ansøgning om lån. At foretage en individuel kreditvurdering af låntageren er nemlig blevet mere eller mindre almindelig praksis for låneudbydere, da de benytter denne til at afgøre, hvilket lån de føler er ansvarligt at tilbyde dig. Når du ansøger om et kviklån på nettet, skal du altså være indforstået med, at låneudbyderen vil foretage en individuel kreditvurdering af dig og netop din økonomiske situation.

I praksis bruges kreditvurderingen til at vurdere din økonomiske situation og i den sammenhæng, hvor stor sandsynligheden er for at du vil kunne tilbagebetale det ansøgte kviklån. Alt efter hvor meget du har ansøgt om at låne, samt hvor lang en løbetid du har valgt, vil låneudbyderen altså vurderer, hvorvidt det vil være ansvarligt og sikkert at tilbyde dig det ansøgte lån. Dette gøres både for låneudbyderens egen skyld men også for at sikre, at du ikke ender med at optage et lån, som du i realiteten slet ikke kan håndtere rent økonomisk på ansøgningstidspunktet.

Hvis låneudbyderen på baggrund af kreditvurderingen vurderer, at risikoen for at du, med din nuværende økonomiske situation, ikke er i stand til at tilbagebetale det ansøgte lån inden for den valgte tidsfrist er for høj, så vil lånets vilkår og dine muligheder for at optage det ændre sig. I nogle tilfælde kan du endda helt risikere at din ansøgning bliver afvist, men typisk skyldes dette at du ikke opfylder et eller flere af låneudbyderens krav til låntager. I langt de fleste tilfælde vil låneudbyderen tilbyde dig et lån, der er baseret på den udregnede risiko i kreditvurderingen, og som samtidig er tilpasset din nuværende økonomiske situation.

Hvem kan optage et kviklån?

Hvem der kan optage et kviklån er oftest noget der varierer låneudbydere imellem. Som hovedregel vil de fleste låneudbydere nemlig have enkelte krav til låntageren, som du skal sørge for at opfylde, hvis du ønsker at ansøge om et kviklån hos dem. Alt afhængigt af hvilken låneudbyder der er tale om, kan der derfor være krav til din alder, indkomst, bopæl, statsborgerskab og lignende. For eksempel kan der være krav om, at du er fyldt enten 18, 21 eller 25 år, være bosat i Danmark, være dansk statsborger, have et dansk telefonnummer, have en årlig indkomst på x-antal kr. hver måned osv. Det er derfor altid en god ide at tjekke, om den valgte låneudbyder har nogle krav til låntager, og i så fald, hvilke krav du skal opfylde, før du sender din ansøgning af sted.

Kviklån trods RKI – er det muligt?

Det er helt almindeligt at låneudbydere har krav om, at du ikke må være registreret som dårlig betaler i et skyldnerregister såsom Debitor Registeret eller RKI (Experian). De fleste udbydere af kviklån har dette krav, hvorfor det kan være svært at optage et kviklån trods en RKI registrering.

Står du i en situation, hvor du er registreret i RKI eller et andet skyldnerregister, og har du et behov for at låne penge, bør du derfor søge specifikt efter lån der udbydes trods RKI. Du skal dog være opmærksom på de mange ulemper ved at optage et lån trods en RKI registrering. Oftest vil disse lån være forbundet med mange dårlige vilkår for låntageren, herunder ekstremt høje renter og gebyrer og krav om at pantsætte personlige ejendele såsom bil eller bolig. Overvej derfor altid grundigt, hvorvidt du virkelig har behov for et lån, hvis du er registreret i et skyldnerregister. Det bedste du kan gøre er nemlig at starte med at få slettet din registrering, hvorefter du nemt kan ansøge om kviklån og andre lånetyper igen.

Har du et kortfristet behov? Få et gratis kviklån

Med et kviklån kommer oftest mulighed for at optage et gratis kviklån. Har du derfor et kortfristet behov, kan du nemt optage et rente- og gebyrfrit kviklån, som i sidste ende vil gøre det gratis for dig at låne penge. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men det er faktisk ganske legitimt. Der er dog en hage ved dette, som er ret vigtig at kende til. Et gratis kviklån vil nemlig oftest have en ekstremt kort løbetid. Mere specifikt skal du typisk være i stand til at tilbagebetale lånet inden for enten 14 eller 30 dage afhængigt af den enkelte låneudbyder. Det betyder altså, at du kun kan låne penge gratis, hvis du er i stand til at tilbagebetale lånet ganske hurtigt.

Vær opmærksom på, at de fleste låneudbydere kun har dette tilbud til nye kunder i forbindelse med optagelsen af deres første kviklån. Er du derfor interesseret i at låne gratis flere gange, skal du som hovedregel være klar til at gøre brug af en ny låneudbyder hver gang.

Kan et rentefrit kviklån betale sig?

Lånebeløbet for et gratis kviklån vil som regel være endnu mere begrænset end et almindeligt kviklån, hvilket skyldes at du selvfølgelig helst skal være i stand til at tilbagebetale det rettidigt. Er du ikke i stand til at tilbagebetale lånet inden for den korte, aftalte tid, så skal du nemlig regne med at der vil blive pålagt lånet både renter og gebyrer, hvilket i sidste ende gør, at lånet ikke længere er gratis. Et gratis kviklån kan derfor kun betale sig, hvis du er 100 % sikker på at kunne betale pengene tilbage i løbet af den korte løbetid.

Eksempelvis kan du med stor fordel vælge at optage et gratis rentefrit kviklån, hvis du mangler lidt ekstra penge sidst på måneden, som du ellers ville få udbetalt et par dage senere til lønningsdag. I sådan en situation er du nemlig sikker på at komme i besiddelse af de penge, du låner og dermed være i stand til at tilbagebetale lånet rettidigt. På den måde kan det rentefrie lån altså bruges til at dække små udgifter helt gratis. Med udgangspunkt i dette eksempel kan det derfor bedst betale sig at optage et gratis kviklån, når man kun har behov for at låne penge i få dage, før det bliver betalt tilbage.

Udnyt ÅOP til at finde det billigste kviklån

Med de mange udbydere af kviklån på nettet kan det ved første øjekast være uoverskueligt at finde det billigste kviklån. Der er dog en smart måde, hvorpå du nemt kan sammenligne de forskellige kviklån med hinanden i forhold til samlede omkostninger. ÅOP står for årlig omkostning i procent og er et begreb du kan bruge til at få et overblik over de samlede omkostninger for et lån. ÅOP indeholder nemlig både diverse renter, gebyrer og andre udgifter, som du måske ikke selv lige har tænkt på hører med, når man optager et lån.

Ved at sammenligne forskellige kviklåns ÅOP kan du derfor nemt finde ud af, hvilket lån der medfølger færrest årlige omkostninger udtrykt i procent. Du skal sørge for at gå efter det lån, der har den laveste ÅOP værdi, da det betyder at der er færrest omkostninger forbundet med dette lån. Det hænger nemlig sådan sammen, at jo højere ÅOP er, desto dyrere vil lånet være for dig at optage. Vær desuden opmærksom på, at ÅOP kun kan bruges til at sammenligne lån af samme type, hvorfor du ikke kan bruge det til at sammenligne eksempelvis et kviklån og et SMS lån.

Du finder typisk lånets ÅOP skrevet med småt i bunden af låneformularen hos en given låneudbyder, men lånets helt specifikke ÅOP i dit tilfælde vil først fremgå, når du har ansøgt og modtaget et uforpligtende tilbud på et lån. Er ÅOP i tilbuddet for højt, kan du altid bare afvise tilbuddet og forsøge dig hos en anden låneudbyder.

NemID gør det nemt, sikkert og hurtigt at optage et kviklån

NEMIDMed NemID er det nemt som aldrig før at optage et kviklån. Ved at benytte NemID når du optager et kviklån på nettet er du med til at gøre processen både nem, sikker og hurtig for dig selv såvel som låneudbyderen. NemID er nemlig meget sikkert at bruge, og samtidig er både du og låneudbyderen sikker på, at ingen andre forsøger at optage et lån i dit navn uden din tilladelse.

Som regel vil du blive bedt om at logge ind med NemID, inden du sender din låneansøgning af sted, på samme måde som du vil blive bedt om at benytte NemID til at underskrive den tilsendte lånekontrakt elektronisk. Fordelen ved dette er, at hele processen nemt kan foregå online, hvorfor du altså ikke skal spilde tid og have besvær med at vente på, at en fysisk kontrakt bliver sendt til dig med posten. Du slupper altså for at skulle underskrive kontrakten fysisk og sende den retur, før du kan få lånet udbetalt. I stedet kan det hele klares elektronisk på få minutter, hvorfor du kan låne penge ganske hurtigt, når du benytter NemID.

Nogle låneudbydere af kviklån og andre lånetyper tilbyder stadig låntagere muligheden for at underskrive låneaftalen fysisk, men hvis du alligevel ikke har nogen problemer med at bruge NemID, er der absolut ingen fordele ved at vælge at undlade at bruge det. NemID sparer dig nemlig en masse tid, gør det hele nemt for dig, og samtidig kan det give dig tryghed ved at låne penge, da det er meget sikkert at benytte.

Ny lovændring for hurtig lån påvirker kviklånet

I januar 2017 indtrådte en ny lovændring i Danmark gældende for hurtig lån, herunder kviklånet. Med lovændringen er der kommet en begrænsning for, hvor hurtigt et hurtig lån såsom et kviklån kan udbetales. Lovændringen gælder for alle kortfristede lån med en løbetid på under tre måneder og har i praksis den betydning, at du ikke længere kan få udbetalt et kviklån samt andre kortfristede hurtig lån samme dag, som du har ansøgt om det. I stedet har lovændringen medført en betænkningspause på 48 timer, således at du som minimum skal vente 48 timer, før lånet kan udbetales til din konto.

Lovændringen er blevet indført som et forsøg på at forhindre brugen af kortfristede hurtig lån til impulskøb, som ellers kunne være undgået. Man vil altså gerne sikre sig, at låntageren har overvejet lånet grundigt, inden det bliver optaget. For mange kan dette godt virke som en stor ulempe ved kviklån og andre kortfristede hurtig lån, men det er alligevel vigtigt at huske på, at kviklånet stadig er et af de hurtigste lån, du kan optage i Danmark trods lovændringens begrænsninger. Eksempelvis vil det stadig tage meget længere tid at optage et lån i banken, hvilket samtidig er en meget mere besværlig og omfattende proces at komme igennem.

Så selvom lovændringen har medført begrænsninger for kviklån med en løbetid på under tre måneder, er der altså stadig rigeligt med gode grunde til at overveje et kviklån, hvis du har brug for at låne penge til et mindre behov uden besvær.

Hvor hurtigt kan et kviklån udbetales?

Givet at den nye lovændring gældende for kviklån og andre kortfristede hurtig lån med en løbetid på under tre måneder har sat begrænsninger for, hvor hurtigt lånet kan blive udbetalt, kan du som hovedregel først få dit kviklån udbetalt efter 48 timer. Vælger du derfor et kviklån med en løbetid på under tre måneder, skal du altså være indforstået med at vente minimum 48 timer på at få pengene overført til din konto.

Husk dog på at lovændringen kun gælder hurtig lån med en løbetid på under tre måneder. Der findes enkelte kviklån på det danske marked, som har en løbetid på mere end tre måneder, hvilke altså ikke er omfattet den nye lovændring. Optager du derfor et kviklån med en længere løbetid, kan du altså stadig få udbetalt pengene samme dag. Hvor hurtigt du kan få udbetalt dit kviklån kommer derfor i sidste ende meget an på, hvor lang en løbetid det specifikke lån har.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk