Hurtig lån – Lån nemt og hurtigt

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.
Listen over lån herover viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

Med et hurtig lån kan du låne penge hurtigt. Denne lånetype er det perfekte valg for dig, der står med et akut pengebehov, og derfor ønsker at låne penge i en kortere periode. Hurtig lån er kendetegnet ved deres korte løbetid og begrænsede lånebeløb, hvorfor det er et oplagt valg til mindre og ofte pludseligt opståede behov, såsom betaling af regninger sidst på måneden, eller hvis din opvaskemaskine pludseligt er gået i stykker.

Hvis du overvejer at optage et hurtig lån, kan du med fordel læse med her. Her finder du alt den information du har brug for omkring hurtig lån, såsom hvilke typer af hurtig lån der er på markedet, hvem der kan optage et hurtig lån, fordele og ulemper ved hurtig lån, hvad lånet kan bruges til, muligheden for at låne penge gratis og meget mere. Således kan denne artikel hjælpe dig med nemmere at træffe et informeret og velovervejet valg omkring at låne penge via et hurtig lån.

Hvad er et hurtig lån?

Et hurtig lån er, som du nok kan regne ud fra navnet, et lån som er hurtigt at optage. Denne type lån er især praktisk, hvis et akut pengebehov opstår, og man derfor har behov for at låne penge hurtigst muligt. Med et hurtig lån kan du låne penge her og nu og få dækket mindre og kortfristede lån.

En af grundene til at hurtig lån er hurtige at optage er, at hele processen er online og digitaliseret. Dette medvirker til, at alting kan gøres hurtigere, end hvis du eksempelvis skulle indsende diverse dokumenter med posten og vente på at få en fysisk lånekontrakt at underskrive. En anden grund er, at der ikke er nogen krav om at stille sikkerhed, når du optager et hurtig lån, hvilket gør processen en del nemmere og hurtigere, end hvis du skulle låne penge i banken.

Mange type af hurtig lån at vælge mellem

Hurtig lån er en speciel kategori af forbrugslån, som er hurtige og nemme at optage. Inden for denne kategori findes der flere forskellige typer af hurtig lån, som du kan vælge mellem, alt efter hvad du har behov for. Blandt andet er både kviklån og SMS lån former for hurtig lån, hvor du hurtigt har mulighed for at låne et mindre beløb med en kort løbetid.

I sidste ende minder alle disse hurtig lån dog meget om hinanden og kan i bund og grund tilbyde dig det samme. Du kan derfor roligt vælge et hurtig lån uafhængigt af om du vælger et kviklån, SMS lån eller et helt tredje. Alligevel er det altid en god ide at læse grundigt, hvad det specifikke lån kan tilbyde dig, inden du beslutter dig for at optage det.

Fordele og ulemper ved hurtig lån

For at få et hurtigt og overskueligt overblik over hurtig lån, kan det være fordelagtigt at se på både fordele og ulemper. Ved at sammenligne diverse fordele og ulemper ved et hurtig lån med hinanden, får du samtidig nemmere ved at finde ud af, om denne lånetype er den helt rigtige for dig. Herunder finder du derfor en liste over nogle af de vigtigste fordele og ulemper ved hurtig lån.

Fordele

 • Online ansøgning gør det hurtigt og nemt: det er både nemt og hurtigt at ansøge om et hurtig lån online. Med kun få klik kan du ansøge om et lån, der passer til dine behov.

 • Mange hurtig lån at vælge mellem: der findes flere forskellige hurtig lån på det danske marked, herunder kviklån, mikrolån og sms lån. Du kan nemt vælge det lån, der passer til dine ønsker.

 • Lån uden at stille sikkerhed: der stilles ingen krav til sikkerhed, når du optager et hurtig lån.

 • Brug lånet som du ønsker: låneudbyderne har forståelse for, at du gerne vil låne penge hurtigt. Derfor skal du ikke bruge tid på at forklare og stå til ansvar for, hvad de lånte penge skal bruges til.

 • Mulighed for at låne gratis: mange låneudbydere tilbyder muligheden for at optage et gratis rentefrit lån i op mod 30 dage. Du kan altså principielt optage et lån helt gratis.

 • Hurtig udbetaling af hurtig lån: alle online ansøgninger om hurtig lån behandles hurtigt, hvorfor du også kan forvente hurtig udbetaling. Pengene vil typisk være på din konto 48 timer efter, du har ansøgt om lånet.

Ulemper

 • Høje renter: de fleste hurtig lån er desværre forbundet med høje renter, hvilket skyldes, at der blandt andet ikke er krav om sikkerhed.

 • Kort løbetid: når du optager et hurtig lån, skal du være klar over, at de stort set altid har en kort løbetid. Du skal altså kunne tilbagebetale dit hurtig lån hurtigt.

 • Begrænset lånebeløb: udover at have kort løbetid, vil du som regel også kun kunne låne et meget begrænset lånebeløb, når du vælger at optage et hurtig lån. Dette er selvfølgelig kun en ulempe, hvis du har brug for at låne større beløb.

 • Lovændring sætter begrænsninger for udbetaling: i januar 2017 blev det vedtaget, at alle kortfristede hurtig lån med en løbetid på tre måneder eller derunder skal have en betænkningspause på 48 timer, før lånet kan udbetales.

 • Høj risiko for RKI: grundet den korte løbetid, kan det være svært at tilbagebetale lånet rettidigt, hvorfor der er forholdsvis høj risiko for at blive registreret i RKI. Sørg derfor altid for kun at låne det beløb, du reelt set har brug for, og som du ved med sikkerhed, at du kan betale tilbage inden for den aftalte løbetid.

Få et hurtig lån uden at stille sikkerhed

Når du optager et hurtig lån, skal du ikke bekymre dig om at stille sikkerhed for lånet. Dette er nemlig en af de helt store grunde til, at det er nemt og hurtigt at låne penge. De fleste låneudbydere har valgt at se bort fra sikkerhed i forbindelse med at du optager et lån, da det netop kan gøre processen meget hurtigere end eksempelvis et lån i banken, hvor du altid skal stille sikkerhed og forklare lånets formål. Til gengæld skal du regne med at de fleste hurtig lån har en relativ høj rente, da det er låneudbyderes måde at kompensere for, at der ikke stilles sikkerhed for lånet.

Hvad kan et hurtig lån bruges til?

Udover at der ikke er krav til at stille sikkerhed for lånet, vil du som hovedregel heller aldrig blive spurgt ind til lånets formål. Låneudbydere der tilbyder hurtig lån såvel som andre online lån er nemlig ikke interesseret i at vide, hvad du har tænkt dig at låne penge til. Dette skyldes, at låneudbydere godt er klar over, at hvis du akut har behov for at låne penge, så har du ikke tid til at forklare og dokumentere lånets formål. Du kan derfor bruge et hurtig lån til lige præcis det, du ønsker eller har behov for.

De fleste låntagere som vælger et hurtig lån, har som regel et akut pengebehov og mangler derfor penge hurtigst muligt. Det kan eksempelvis være, at der er forekommet en akut skade i boligen såsom at din vaskemaskine, opvaskemaskine, køleskab eller noget helt fjerde er gået i stykker, eller hvis en regning ikke er blevet betalt, og du derfor har behov for penge til at betale den for at undgå rykkere. Med det sagt kan der være mange grunde til at ønske at optage et hurtig lån. Et hurtig lån er det oplagte valg til akutte behov, men det betyder dog ikke, at et hurtig lån ikke kan bruges til andet end akutte behov. Eksempelvis kan du også bruge et hurtig lån til finansiering af sommerferien, køb af julegaver eller noget helt tredje. Uanset hvad årsagen til at du ønsker at optage et hurtig lån er, vil langt de fleste låneudbydere altid godkende din ansøgning om et hurtig lån, såfremt du opfylder deres krav til låntager.

Hvem kan optage et hurtig lån?

Med et hurtig lån er der ikke mange krav til dig som låntager. Alligevel er det almindeligt at de forskellige låneudbydere har enkelte krav til dig som låntager, som du skal sørge for at opfylde, hvis du ønsker at optage et hurtig lån. Som regel har de enten krav til din alder, indkomst, beskæftigelse, bopæl eller statsborgerskab, men det er også almindeligt at kræve, at du ikke må være registreret i et skyldnerregister såsom RKI.

Kravene kan variere meget fra låneudbyder til låneudbyder, hvorfor det altid er en god ide at undersøge den specifikke låneudbyders krav, inden du optager et hurtig lån. Som udgangspunkt er det kun få låneudbydere der tilbyder hurtig lån til låntagere der er mellem 18 og 20 år. Derimod er det mere almindeligt at tilbyde hurtig lån til låntagere, som er fyldt minimum 21 år. Dog er der også visse låneudbydere der udelukkende tilbyder lån til låntagere over 23 år. Kan din alder derfor være et problem i forhold til at opfylde visse låneudbyderes krav, er det vigtigt, at du sørger for at læse den pågældende låntagers krav til alder, inden du sender en ansøgning.

De fleste låneudbydere har desuden et ønske om, at du som låntager har et arbejde og dermed en fast indkomst. Visse låneudbydere har endda krav om, at du skal have en fast indkomst på eksempelvis 250.000 kr. om året i din husstand. Med det sagt findes der også låneudbydere som tilbyder hurtig lån, selv hvis du er på kontanthjælp eller dagpenge. Typisk vil du dog skulle forvente en højere rente på de lån, der tilbydes til låntagere på kontanthjælp eller dagpenge. Hvis en højere rente ikke er et problem for dig, så kan du altså sagtens optage et hurtig lån på kontanthjælp eller dagpenge.

Er det muligt at optage et hurtig lån trods RKI?

Som hovedregel kan du ikke optage et hurtig lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i et synderegister såsom RKI (Experian) eller Debitor Registret. Dette skyldes, at det er for høj en risiko for låneudbyderne at tilbyde dig et lån, hvis du er registreret som en dårlig betaler. Du er derfor nødt til at finde andre alternativer, hvis du ønsker at låne penge trods RKI eller andre registreringer i skyldnerregistre.

Der findes få låneudbydere der tilbyder specifikke lån trods RKI. Du skal dog være klar over at disse lån som regel altid kommer med en lang række af dårlige vilkår, herunder ekstremt høje renter og gebyrer, som i sidste ende bare vil gøre din situation værre. Overvej derfor altid grundigt, om et lån trods RKI er den rette løsning for dig.

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret, så er det bedste du kan gøre at få slettet din registrering. Dette kan opnås på to forskellige måder. Den hurtigste og mest simple måde er ved at få betalt den regning eller gæld, som er skyld i at du i første omgang blev registreret som dårlig betaler i et skyldnerregister. Hvis dette ikke er muligt for dig, så har du også mulighed for at få slettet din registrering ved at vente 5 år. Efter 5 år på listen vil du nemlig automatisk blive slettet fra listen, og du vil samtidig ikke kunne blive registreret for samme årsag igen. Husk dog på, at selv hvis du venter 5 år og kommer ud af RKI, så vil gælden stadig forblive den samme.

Nemt at optage et gratis hurtig lån

Med hurtig lån får du muligheden for at optage et gratis lån. Med gratis lån skal det forstås, at lånet er rentefrit. Denne type lån tilbydes som regel kun i forbindelse med hurtig lån, da betingelsen for at kunne låne gratis er, at du skal kunne tilbagebetale lånet inden for typisk 14 eller 30 dage. Fordelen ved at optage et gratis hurtig lån er, at du i princippet kan låne penge uden at det koster dig noget. Dette er dog kun muligt, såfremt du er i stand til at tilbagebetale lånet inden for den meget korte løbetid. Du skal derfor være temmelig sikker på at kunne tilbagebetale de lånte penge hurtigt, før du optager et rentefrit hurtig lån, hvis du gerne vil udnytte muligheden for at låne gratis.

Hvad kan et gratis hurtig lån bruges til?

Ligesom du kan bruge et almindeligt hurtig lån til præcis, det du ønsker uden at skulle stå til ansvar over for låneudbyderen, kan du sådan set også bruge et gratis hurtig lån til hvad som helst. Der er dog lige den begrænsning, at du kun kan låne et meget begrænset beløb i en meget begrænset periode. Det betyder derfor, at der på sin vis er visse begrænsninger for, hvad et gratis hurtig lån kan bruges til. Har du eksempelvis problemer med at få betalt en regning sidst på måneden, kan et rentefrit og gratis lån være en god løsning, så længe du ved, at pengene kan tilbagebetales efter, du atter har fået penge på kontoen ved månedsskiftet.

Sådan finder du et billigt hurtig lån på nettet

Hvis du leder efter et billigt hurtig lån på nettet, har du måske allerede nu en fornemmelse af, at der findes mange forskellige billige hurtig lån at vælge mellem. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvilket lån man skal vælge, hvis man ønsker at finde det billigste hurtig lån. Heldigvis findes der en ganske nem og simpel måde, hvorpå du kan sammenligne forskellige hurtig lån med hinanden og derved finde det billigste.

I dag findes der massevis af låneoversigter med lister over diverse udbydere af hurtig lån på nettet sat op mod hinanden. Her kan du hurtigt få overblik over, hvad de forskellige udbydere har at tilbyde. Alligevel kan det være svært at gennemskue, hvilket hurtig lån der er billigst, da der kan følge en række gebyrer og renter med, som du måske ikke har tænkt med ind i lånets omkostninger. Derfor kan du med fordel benytte dig af ÅOP.

ÅOP står for årlig omkostning i procent og kan bruges til at se, hvor mange årlige omkostninger i procent der samlet er forbundet med at optage et specifikt lån i forhold til det valgte lånebeløb og løbetid. Jo lavere ÅOP et lån har, desto billigere vil det være rent omkostningsmæssigt. Ved at sammenligne forskellige hurtig låns ÅOP kan du altså nemt finde det billigste.

Du finder lånets ÅOP på de fleste låneoversigter, men det vil som regel også være skrevet med småt i låneformularen på låneudbyderens hjemmeside. Er du dog interesseret i at kende til lånets helt specifikke ÅOP, er du nødt til at ansøge om et lån først. Låneudbyderen vil nemlig fastlægge ÅOP baseret på din låneansøgning. Heldigvis er det 100 % uforpligtende at ansøge om et lån, hvorfor du uden besvær kan afvise tilbuddet, hvis du ikke er tilfreds med det eller har fundet et andet lån, som er billigere.

Ny lovændring begrænser udbetaling af hurtig lån

I januar 2017 blev en ny lovændring gældende for alle kortfristede hurtig lån med en løbetid på under tre måneder vedtaget. Denne lovændring har sat begrænsninger for, hvor hurtigt et hurtig lån kan udbetales i et forsøg på, at mindske sandsynligheden for, at hurtig lån bliver optaget som impulslån. Derfor er det med lovændringen blevet besluttet, at der skal være en betænkningspause på 48 timer for alle kortfristede hurtig lån med en løbetid på under tre måneder. Du kan altså først få lånet udbetalt efter minimum 48 timer, hvis du optager et hurtig lån med en løbetid på tre måneder eller derunder.

For mange kan dette virke som en stor ulempe ved hurtig lån, og nogle begynder måske endda at overveje alternativer til et hurtig lån. Det er dog værd at huske på, at hurtig lån stadig er nogle af de hurtigste lån på det danske lånemarked, hvorfor de mange fordele ved dem i sidste ende opvejer denne ulempe. Sammenligner du det eksempelvis med et banklån af samme kaliber, er der meget mere besvær og ventetid forbundet. Så selvom du ikke længere kan få dit kortfristede hurtig lån udbetalt samme dag, som du ansøger, så kan du stadig låne penge hurtigt og nemt.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk